• Een restaurant waar
  Een restaurant waar
  u zich thuis voelt.
 • Mooi startpunt voor uw fietstocht
  Mooi startpunt voor uw fietstocht
 • Op het terras genieten
  Op het terras genieten
  van een lekker drankje, lunch of diner
 • Op het terras genieten
  Op het terras genieten
  van een lekker drankje, lunch of diner
Café Restaurant Zalen de Mol - Biljartvereniging de Mol uit Wijthmen nodigt iedereen uit om vrijdag 8 januari 2016 te komen potstoten.
Inschrijven voor dit toernooi kan vanaf 18.30 uur. Aanvang van het potstoten bij de Mol is 19.00 uur.

Potstoten is een afvalrace waaraan veel mensen kunnen meedoen. Het is een van de meest laagdrempelige onderdelen van de biljartsport. In tegenstelling tot biljarten gaat het bij potstoten niet om drie ballen maar om slechts twee ballen. Je moet met de ene bal de andere raken. Zolang je dat doet, zit je in de race. Dat lijkt makkelijk en is het vaak ook. Het enige obstakel vormt 'de pot': een soort kistje dat op het biljart staat. Aan alle vier zijden van de pot zit een gat waar een biljartbal doorheen kan. Deze pot vormt de grootste hindernis en staat vaak in de weg.

Dat zijn zo in het kort de ingrediënten waarmee tientallen mensen urenlang zoet zijn. Want potstoten is een gezelligheidstoernooi. Iedereen die al dan niet een keertje een keu heeft vastgehouden kan meedoen. Sterker nog, iedereen maakt kans om te winnen. Want hoewel ervaren biljarters in het voordeel denken te zijn, is geluk bij het potstoten onontbeerlijk. De afgelopen jaren is het toernooi regelmatig gewonnen door een 'outsider', die de aantrekkelijke vleesprijs in de wacht sleept.

Delen

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Inschrijven